Revenită pe teren după suspendarea primită în urma scandalului de dopaj, Simona Halep este nevoită să își amâne din nou debutul pe zgură, după ce a declarat forfait înaintea turneului WTA Madrid Open.

Simona HalepFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep nu va participa la turneul WTA Madrid – Motivele din spatele deciziei

După meciul cu Paula Badosa de la WTA Miami, primul după o pauză de peste un an și jumătate, Simona Halep primise wild card pentru turneul Mutua Madrid Open, care se va disputa între 23 aprilie și 5 mai.

Aflată pe locul 1146 în clasamentul mondial, românca nu va putea participa însă la Caja Magica, din cauza accidentării la genunchi care a împiedicat-o să joace și la WTA Rouen, anunță Marca.

„Mulțumesc mult, Madrid Open, pentru acest wild-card. Turneul de la Madrid a fost întotdeauna special pentru mine.

Am de acolo amintiri fericite și sunt recunoscătoare că-mi pot crea altele noi. Ne vedem curând.” – anunța Simona Halep, în urmă cu două săptămâni.

Simona Halep a câștigat două trofee la turneul de la Madrid (2016 și 2017) și a mai jucat finalele din 2014 și 2019.

Mutua Madrid Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 22 aprilie - 5 mai. Se joacă pe zgură, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Turneul este dotat cu premii totale în valoare de €7,877,020.

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).