Câștigătoare a ultimelor două ediții ale turneului „WTA 500” de la Stuttgart, lidera mondială a ratat participarea în finală, învinsă de Elena Rybakina (4 WTA), scor 6-3, 4-6, 6-3.

Iga SwiatekFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iga Swiatek, eliminată de Elena Rybakina în semifinalele WTA Stuttgart

După o calificare greoaie în sferturi, Iga Swiatek a ratat participarea pentru a treia oară consecutiv în finala turneului din Germania.

Elena Rybakina a început mai curajos și după cinci gameuri câștigate consecutiv și-a adjudecat primul set.

Poloneza însă nu a cedat și a câștigat setul secund cu un break pe final.

În decisiv, Swiatek a continuat greșelile din primul set, în timp ce jucătoarea din Kazahstan a fost mult mai concentrată și deși a ratat o minge de meci, a semnat calificarea în finală după două ore și 51 de minute.

În 2024, Rybakina a triumfat la Brisbane și Abu Dhabi, în timp ce Iga Swiatek a câștigat turneele de la Doha și Indian Wells.

În finala WTA Stuttgart, Elena Rybakina va întâlni câștigătoarea dintre ucraineana Marta Kostyuk (27 WTA) și ceha Marketa Vondrousova (8 WTA).

Porsche Tennis Grand Prix are loc în perioada 15-21 aprilie, pe zgură (indoor), face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $922,573, iar campioana en-titre este Iga Swiatek (2023).