Fostul lider liberal Theodor Stolojan spune că îl vede președinte pe Nicolae Ciucă, care ar fi „cel mai calificat dintre toți, chiar și față de Geoană, care, în esența lui, e un birocrat”.

Theodor StolojanFoto: Inquam Photos / George Călin

Întrebat, la Digi24, dacă vreunul dintre cei doi lideri ai Coaliției are șanse pentru a fi candidat la prezidențiale, Theodor Stolojan a spus: „O să râdeți, dar o șansă, pentru că deasupra nu e nimeni, cu excepția domnului Geoană, care, fără un partid în spate nu va reuși să facă o campanie”.

Fostul lider liberal a afirmat că în cazul în care Mircea Geoană nu va candida la prezidențiale susținut de PSD, Nicolae Ciucă ori Marcel Ciolacu ar avea șanse să devină președinte.

„Așa arată sondajele. Mircea Geoană poate să strângă semnături dar nu va reuși să ducă o campanie electorală fără un partid în spate. A strânge semnăturile nu e complicat. Pe domnul Ciucă îl văd președinte. E cel mai calificat dintre toți, chiar și față de Geoană, care, în esența lui, e un birocrat, care a ocupat o funcție foarte importantă. Funcția de președinte nu e pentru un birocrat. Este o funcție de mare decizie, mai ales în momente critice. Dacă nu ești obișnuit să iei decizii în situații critice, e foarte rău pentru România dacă n-ar avea un asemenea președinte. Ciucă are această experiență a luării deciziilor, Geoană nu o are”, a susținut Stolojan.

El a mai spus că este posibil ca atât Nicolae Ciucă, cât și Marcel Ciolacu să candideze la prezidențiale, și că asta „ar fi de dorit”.

CITEȘTE ȘI:

Alegeri prezidențiale: Geoană conduce detașat în intenția de vot cu 33.6% / Simion, pe doi / Susținere slabă pentru Ciolacu -sondaj AtlasIntel pentru Digi24